Medicinsk strålkastare: Vad är den bästa och ljusaste medicinska LED-strålkastaren i Sverige

Den soloptiska skillnaden: medicinska strålkastare som lyser upp vägen inom den medicinska industrin

En kort historia av den medicinska strålkastaren

vintage medical headlight

De tidigaste operationssalarna gynnade tidigare exponeringar mot sydost och hade, när det var möjligt, takfönster för att dra nytta av solljus, som var den enda tillgängliga ljuskällan, och en veritabel utmaning för kirurger även på en solig dag. 

I slutet av 1800-talet ersatte glödlampor direkt solljus och gav kirurger friheten att utföra operation när som helst på dygnet. 

Halogenlampor dök upp på 1960-talet och dessa ökade mängden ljus tillgängligt på operationsbordet till 100 000 lx jämfört med dess föregångare från 1800-talet. 

Den medicinska LED-strålkastaren revolutionerar medicinsk belysning

Tre decennier senare fördubblade urladdningslampor praktiskt taget det tillgängliga ljuset till 200 000 lx. Men mer är inte alltid bättre. Faktum är att ökningen av mängden ljus som används i operationssalar ledde till ögontrötthet och minskad kirurgers effektivitet. 

Vi har kommit långt sedan den elektriska glödlampan uppfanns. 

Idag arbetar fler och fler operationslampor med lysdioder. Dessa glödlampor använder mindre energi och ger skarpare, svalare belysning, men alla lysdioder är inte skapade lika.

Sunoptic Surgical är branschledare inom LED medicinska strålkastare

Sunoptic Surgical is the Industry Leader in LED Medical Headlights

På Sunoptic producerar vi överlägsna avancerade lysdioder som ger kirurger den nivå och kvalitet på synlighet som är nödvändig för att fatta effektiva diagnostiska beslut.

Sunoptics ingenjörer, produktutvecklare och forskningsteam i världsklass har designat, testat och tillverkat kirurgiska belysningssystem och reservdelar av högsta kvalitet i mer än fyra decennier .

Om du letar efter den högsta kvalitativa, ljusaste LED-medicinska strålkastaren, har du kommit till rätt plats. Pålitlig och respekterad globalt , designar och tillverkar Sunoptic Surgical kirurgiska ljuskällor, strålkastare, reservdelar och komponenter för den medicinska, kirurgiska och dentala industrin i USA.

På Sunoptic tillhandahåller vi belysningslösningar till kirurger över hela världen. Vi är erkända som den ledande leverantören av kirurgiska strålkastare . Vi är engagerade i att undersöka nya och innovativa sätt att leverera belysning till operationsplatsen . Vår snabba lyhördhet för kundernas feedback och input skiljer oss från konkurrenterna.

Vi levererar världens enda 400-watts xenonstrålkastarsystem för de mest krävande kirurgiska fallen, och vi är ISO 13485-certifierade.

Guldstandarden för bärbara medicinska LED-strålkastare: Titan LX2!

Kirurger är beroende av våra högkvalitativa, avancerade produkter för precision, flexibilitet och användarvänlighet . 

Möt Titan LX2 : Den senaste generationen av avancerade batteridrivna medicinska LED-strålkastare . Ett bärbart system med en effektiv och modern ljusmoduldesign, tillverkad av robust aluminium, som ger optimal hållbarhet under transport och hantering.

Titan LX2 Medical Headlight

Titan LX2 ger ett djupare ljusområde för komplicerade kirurgiska ingrepp. 

Mer effektiv än någonsin denna viskande tysta, fjäderlätta enhet med en svalare fläkt säkerställer sval drift med minimal ljuspunktsvibration.

Enastående prestanda med ett definierat, enhetligt vitt ljus, som är homogent och ger en sannare vävnadsfärg och ingen irriterande gul/brun eller blå ytterkant av oanvändbart ljus.

Tillförlitlighet är kärnan i vår design. Denna generation av batterier med högre effekt genererar mindre värme och har ett lättmonterat hölster med en metallklämma och en ljudvarning för att varna när batteriet är lågt.

  • 70 000 lux vid 40 cm/16 tums arbetsavstånd 
  • Stor, variabel spotstorlek från 20 mm-110 mm
  • Effektivare med en modern, fjäderlätt aluminiumdesign
  • Mer robust för ökad hållbarhet vid transport och hantering

Den nya Sunoptic LX2 batteridrivna LED-strålkastaren ger oöverträffad ljuseffekt och spotkvalitet samtidigt som den tillåter kirurger fri rörlighet i operationssalen.

TITAN X450 ljuskälla för kirurger: den ljusaste kirurgiska och medicinska pannlampan på marknaden idag!

Den kirurgiska ljuskällan Titan X450 producerar 400 watt av det starkaste, vitaste homogena ljuset . Denna förstklassiga kirurgiska ljuskälla genererar mer ljus än någon annan ljuskälla på marknaden. 

Pekskärmskontroller möjliggör enkel användning och funktioner som ett kylsystem med dubbla fläktar och automatiskt standbyläge skapar långvarig prestanda och produktlivslängd. Valbar programmering av främmande språk säkerställer enkel användning över hela världen .

Medicinsk strålkastare med integrerad kamera: Titan HDC-300

Vår Sunoptic Surgical HD-strålkastare med en integrerad kamera är en avvikelse från klassisk design. Du kommer att uppskatta denna lätta, bekväma, ergonomiska strålkastar-/kameramodul med en revolutionerande teknik för koaxial inriktning, zoomningsalternativ och en revolutionerande kamerapanoreringsteknik . 

Denna nya form av kamera/ljusjustering innebär att kameran alltid är fixerad och låst i mitten av ljuspunkten samtidigt som den ger en skarp bild med sann färgrepresentation. 

  • I systemet ingår en inbyggd bildstabilisator som fungerar i realtid
  • Minskar effekten av kirurgens huvudrörelser
  • Resultatet blir en bild som är bekvämare för personal och publik att se 
  • Tillsammans ger de videor och stillbilder som saknar motstycke när det gäller att presentera en kirurgs synvinkel på operationsplatsen

Banbrytande kirurgiska kamerasystem

Sunoptic HD strålkastar- och kirurgiska kamerasystem ger oöverträffad kamera/ljusjustering som gör att kameran alltid kan fästas i mitten av ljuspunkten samtidigt som den ger en skarp bild med sann färgrepresentation på bildskärmen .

De inbyggda bildstabilisatorerna arbetar i realtid för att hjälpa till att minska effekten av kirurgens huvudrörelser och resultera i en bild som är bekvämare för personal och publik att se. 

När de används tillsammans ger de videor och stillbilder som saknar motstycke när det gäller att presentera en kirurgs synvinkel på operationsplatsen .

Fördelarna med en ergonomiskt utformad medicinsk strålkastare

Med mer än 40 års erfarenhet vet vi vad läkare behöver för att prestera på topp. Alla produkter är designade med komfort och prestanda hos kirurger och läkare i åtanke.

Sunoptic är ett internationellt erkänt varumärke , dedikerat till kontinuerlig innovation och förbättring.  

Våra högkvalitativa produkter och konkurrenskraftiga priser har gett oss förmånen att vara en godkänd leverantör i de prestigefyllda HealthTrust och Premier Groups inköpsorganisationer för sjukhus runt om i landet .

Alla våra produkter går igenom ett omfattande kvalitetssäkringsprotokoll för att säkerställa att de uppfyller våra höga standarder och våra kunders behov.

Våra ljuskällor överträffar konkurrenterna och belyser kirurgiska fall över hela världen . 

På Sunoptic är vi dedikerade till att tillhandahålla lösningar för våra kunders ljusleverans- och belysningsbehov över hela världen. Vi finns i Jacksonville, Florida, där vårt huvudkontor har en egen tillverkningsanläggning.